Scape Technologies' co-founder - Professor Ivar Balslev is dead - 82 years old

February 14th, 2020

Ivar Balslev - Scape Technologies

Mindeord over professor og iværksætter Ivar Balslev

Af René Dencker Eriksen og Søren Bøving-Andersen, Scape Technologies A/S

Scape Technologies’ medarbejdere fik tirsdag den 4. februar den triste besked at firmaets medgrundlægger og store inspirator og idémand, professor Ivar Balslev, er død - 82 år gammel.

82 år, men i vores øjne egentlig aldrig gammel.

Ivar fortsatte med at arbejde og bidrage til selskabets idéudvikling helt frem til slutningen af sidste år og helt på niveau med langt yngre kollegaer.

Således nåede han - efter en allerede imponerende forsknings- og undervisningskarriere - også at arbejde i 19 år med teknologien og det selskab, han selv var med til at stifte på et tidspunkt i sit liv, hvor mange begynder at tænke på pensionen.

Uden Ivar Balslev, hans initiativ, virkelyst og idérigdom ville dette selskab næppe være blevet grundlagt. Og hans gode humør, smil og smittende lyst til teknisk problemknusning i praksis var og er en grundsten for den succes, firmaet har oplevet.

Men det var ikke teknik det hele. Ivar satte stor pris på det kollegiale samvær på Scape, og han og hans hustru Jytte gjorde det gæstfrit til en skøn tradition hver sommer at invitere kolleger med påhæng og børn på en hyggelig og sjov eftermiddag og aften i sommerhuset i Nordenhuse. Og naturligvis var Ivar også her den første til at springe i badebukserne og få de op mod 50 år yngre kolleger op af stolen til en fælles dukkert. 

Medarbejderne havde den fornøjelse i slutningen af november at kunne holde et lille afskedsarrangement for Ivar, da han af helbredsgrunde valgte at takke af som medarbejder. Det var dejligt at få lejlighed til at kunne takke ham for hans uvurderlige betydning for selskabet samt endnu engang at høre ham fortælle inspireret og begejstret om sin tid i Scape og det han med egne ord kaldte et rigt arbejdsliv.

Ikke mindst gav det god mening for Ivar og alle andre, at selskabet samme måned var flyttet til nyrenoverede og skønne lokaler i selvsamme bygning, hvor Ivar startede sin karriere for 61 år siden som elev i Fyens Kommunale Telefonselskab. Cirklen var sluttet.

Savnet vil blive mærkbart. Ikke kun fordi Ivar var en stor idémæssig og teknisk inspirationskilde og en fantastisk kollega, men også fordi han for mange af os var et sandt forbillede hvad angår at leve et aktivt, interessant og engageret liv til det absolut sidste.

Nu fik det sin ende, men Ivar Balslevs entusiasme, tro på fremtiden og mod til nye idéer vil vi bære med os ind i fremtiden. 

Æret være hans minde.

Share this post

  • LinkedIn
  • Facebook

Find Integrator